10-11 April 2024 | Clinical Research Center Salzburg, Austria

Mucopolysaccharidosis II (MPS II) MEDICAL TUTORIAL



MEETING AGENDA



Agenda





10 April 2024

TIME	LENGTH	PRESENTATION	FACULTY
08:45-09:00	15 minutes	Welcome, introductions, and meeting objectives	Florian Lagler
09:00-09:20	20 minutes	Pathophysiology of MPS II: An overview	Florian Lagler
09:20-09:50	30 minutes	The cardiovascular and pulmonary manifestations in MPS II	Christoph Kampmann
09:50-10:20	30 minutes	Orthopedics and MPS II	Andrea Borgo
10:20-10:35	15 minutes	Coffee break	
10:35-11:05	30 minutes	Neurology and MPS II	Maurizio Scarpa
11:05-11:35	30 minutes	ENT and respiratory problems in MPS II	Christina Lampe
11:35-12:05	30 minutes	Anesthesiology in MPS II	Matthias Schäfer
12:05-13:05	60 minutes	Lunch break	
13:05-13:50	45 minutes	Management of MPS II today and tomorrow	Christina Lampe
13:50-14:50	60 minutes	 MPS II case presentations: Diagnosing and differentiating non neuronopathic from neuronopathic MPS II Assessing and managing behavioral and neurocognitive functions in patients with MPS II 	Delegates and experts
14:50-15:05	15 minutes	Coffee break	
15:05-16:05	60 minutes	Cognitive function, cognitive testing, and practical considerations	Stewart Rust
16:05-16:35	30 minutes	Introduction to patient safety and medical simulation	Florian Lagler
16:35-17:05	30 minutes	Familiarization with the simulation environment	Florian Lagler
17:05-17:15	10 minutes	Day 1 summary and introduction to day 2	Florian Lagler

11 April 2024

TIME	LENGTH	PRESENTATION	FACULTY
08:45-09:00	15 minutes	Welcome to day 2 and objectives	Florian Lagler
09:00-10:00	60 minutes	Simulation scenario l	Delegates, simulation team and experts
10:00-11:00	60 minutes	Simulation scenario II	Delegates, simulation team and experts
11:00-11:15	15 minutes	Coffee break	
11:15-12:15	60 minutes	Simulation scenario III	Delegates, simulation team and experts
12:15-13:00	45 minutes	Lunch	
13:00-14:00	60 minutes	Simulation scenario IV	Delegates, simulation team and experts
14:00-15:00	60 minutes	Simulation scenario V	Delegates, simulation team and experts
15:00-15:45	45 minutes	Reflections on the day and meeting close	Delegates, simulation team and experts